Keddtől változik a vasúti közlekedés Délegyháza és Kelebia között

2022.01.30. 12:37

A Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása miatt február 1-jétől vágányzár lesz a Délegyháza és Kelebia között – közölte a MÁV-csoport.

A 150-es számú Budapest–Kunszentmiklós–Tass–Kelebia vasútvonal többéves átépítésének első menetrendi üteme április 30-ig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, illetve a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni. Ezeknek a lezárás idejére a térségbeli közlekedésük megváltozik, és az érintett területeket szolgálják majd ki.

A változás havonta ötvenezer utast érinti. A MÁV felhívja a figyelmet, hogy a buszos közlekedés és az átszállások miatt a Délegyházától délebbre lévő szakaszra, illetve szakaszról utazók Budapest és Kunszentmiklós–Tass között 20–30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani. Kiskőrös, Kiskunhalas, illetve Kelebia és a főváros között pedig 30–45 perccel növekedhet az eljutási idő. A vasúttársaság arra kéri utasait, hogy előre tájékozódjanak, és tervezzék meg az utazásukat.