Leemelt kapuval és függönykarnissal rontott családjának a kiskunhalasi férfi

2022.01.31. 14:30

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, garázdaság és rongálás miatt emelt vádat egy helybeli férfival szemben. A férfi éjjel részegen leemelte a kaput, és azzal rontott családtagjainak, valamint ütlegelte, rugdosta és függönykarnissal bántalmazta őket – olvasható Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A kiskunhalasi férfi tavaly tavasszal költözött családjával a szülei házába, ahol italozó életmódja miatt gyakran került konfliktusba velük és élettársával. Tavaly júniusban egy éjszaka ismét ittasan tért haza, és családtagjait szidalmazva, az udvarba köveket dobálva hangosan követelte, hogy engedjék be az ingatlanba. De ittassága és agresszivitása miatt nem engedték be, ezért a kaput leemelve berontott az udvarba. Ott dulakodni kezdett a házból kilépő anyjával és élettársával, aminek során anyját a falhoz lökte és fejét kétszer a falnak ütötte.

Ezután kifelé indult, azonban az utána lépő apját függönykarnissal kétszer fejbe vágta, míg a férje segítségére siető anyját a földre lökte, belerúgott, és a fején is megütötte, aki emiatt nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett.

Mivel időközben az apja rendőrt hívott, a vádlott távozni készült, de még egy kődarabbal behorpasztotta az apja utcán parkoló autóját, amelyben hatvanezer forint kár keletkezett.

A nyomozásból kiderült, hogy a férfi három nappal korábban megverte élettársát részegen, akinek emiatt a szemöldöke felrepedt.

A kiskunhalasi lakosra az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért, valamint hogy a bíróság rendelje el a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetései utólagos végrehajtását.