Elhunyt Büky Dorottya egykori parlamenti képviselő

2022.01.31. 09:58

Büky Dorottya 1984-ben szerzett magyar nyelv és irodalom–történelem szakos tanári oklevelet. 1989-ben belépett az SZDSZ győri szervezetébe. Az 1990. évi országgyűlési választásokon pártja országos listáján szerzett mandátumot, ebben a ciklusban az SZDSZ-frakció vezetőségi tagja volt.

Képviselői munkája során elsősorban a gyermekek, különösen a szociálisan, illetve egészségügyi okokból hátrányos helyzetű fiatalok, valamint az idősek problémáival foglalkozott. Sokat tett a nők érdekvédelméért is, 1992-ben a Magyarországi Női Alapítvány alapító tagjaként dolgozott.

Az 1994-es országgyűlési választásokon országos listáról ismét bekerült a parlamentbe, a ciklus felétől azonban kommunikációs munkára cserélte politikai szerepvállalását. 1996-ban kommunikációs tanácsadó irodát alapított.

Dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok, az Országos Színházi Találkozó, több színház és egyéb művészeti kezdeményezés kommunikációs tanácsadójaként. 1999-től vállalati kommunikációs területen, informatikai cégek felső vezetőinek adott személyi és vállalati kommunikációs tanácsokat, de szerepet vállalt kommunikációs igazgatóként a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-ben a Bajnai-kormány utolsó évében – olvasható életrajzában.

2011 és 2018 között a B-Terv program keretében többszörösen elítélt fogvatartottakkal foglalkozott a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben.

Büky Dorottya 61 évet élt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport