Ilyen szép a Magas-Tátra a budai hegyekből

DSC02165
2022.01.31. 16:13 Módosítva: 2022.01.31. 16:13
Legutóbb az Alpok csúcsait fotózták le a Balatonnál, ezúttal a szlovákiai hegységet sikerült kétszáz kilométeres távolságból megörökíteni.

Sikerült lencsevégre kapnia Joós Balázsnak a Magas-Tátra havas csúcsait a Hármashatár-hegyről január 29-én, köszönhetően a felhőmentes és tiszta időjárásnak, amelyet valószínűleg az országon átmenő ciklon és azzal érkező viharos szél eredményezett. 

A Hármashatár-hegy a Budai-hegység északi-északkeleti részében az Ördög-árok, a Duna völgye, a Solymári-völgy és a Pesthidegkúti-medence között elhelyezkedő rögcsoport központi, 495 méter magas orma. A hasonló nevű városrész, Hármashatárhegy Budapest III. kerületének része.

Az Index korábban is közölt már hasonló képeket, január elején a Csodálatos Balaton nevű Facebook-csoportban osztottak meg olyan különleges és ritkán látható képeket, amelyeket a Balaton-felvidéken készítettek. Akkor Vanatka Martin a Csobáncról fotózta le az Alpok Schneeberg nevű havas hegycsúcsát, amely légvonalban 163 kilométere található. 

Ezt követően az MTI fotósa, Komka Péter készített újabb lélegzetelállító fotót Salgótarján közelében. Egy helyi olvasónk szerint valószínűleg a salgói várból exponált a szakember, aki – akárcsak Joós Balázs – a Magas-Tátrát választotta témájának, fotója előterében pedig a somoskői vár látható.

(Borítókép: Joós Balázs / Olvasónk)