Szerencsejáték-függő börtönőr rabolhatott ki egy rabot a budapesti börtönben

2022.02.01. 07:47
Egy szerencsejáték-függő százados lopott el 250 ezer forintnak megfelelő eurót a Nagy Ignác utcai börtönben karácsonykor.

A bűnügyről korábban már beszámoltunk, miután a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka feljelentést tett a pénz eltűnése miatt. 

A pénz eltűnését az intézet egyik raktárosa fedezte fel, és ezt jelezte is december 28-án. A börtön vezetése gyorsan az ügy végére akart járni, így még aznap délutánra berendelték, majd kikérdezték az intézmény dolgozóit. A behívott személyekkel tudatták: ha az eltűnt pénz nem kerül elő, akkor búcsút mondhatnak a fegyverpénzüknek, és felfüggesztéseket is kilátásba helyeztek.

A lépés eredményesnek bizonyult, mivel az egyik dolgozó bevitette a pénzt egy családtagjával, de az még egyelőre nem nyert bizonyságot, hogy valóban ő volt-e tolvaj (ezt ugyanis tagadta). A Központi Nyomozó Főügyészség így vizsgálatot indított az ügyben. A Blikk értesülései szerint az illető, akinek a családtagja a pénzt bevitte, egy századosi rangú biztonsági tiszt, akinek súlyos magánéleti problémái vannak.

Sok tartozása van, szerencsejáték-függő, több alkalommal kért már kölcsön a kollégáitól, amibe egyszer már bele is bukott

– sorolta a lap forrása, majd – a lopás körülményeiről beszélve – hozzátette: 

Aznap, amikor ezt a fogvatartottat behozták a Nagy Ignác utcai börtönbe, ez a biztonsági tiszt teljesített szolgálatot. Minden letét a biztonsági tiszti irodába kerül, és ezt követően viszik át onnan hivatali munkaidőben a raktárba. 

A Központi Nyomozó Főügyészség a Blikk megkeresésére azt írta, hogy a lopásnak még továbbra sincs gyanúsítottja, egyelőre nem tudtak újabb fejleményekről beszámolni a nyomozással kapcsolatban. 

(via Blikk)