Folytatódik a pesti alsó rakpart felújítása a Fővám tértől a Közraktár utcáig

2022.02.01. 10:46
Fürjes Balázs szerint már kiírták a tanulmányterv, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséről szóló felhívást.

Az államtitkár szerint az előkészítést a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ végzi, szorosan együttműködve a fővárossal és a Ferencvárosi Önkormányzattal. A pesti alsó rakpart felújítása már évek óta tart. A Duna Arénától a Margit hídig 2017-ben gyalogossétányt alakítottak ki, a Kossuth térig tartó szakaszt pedig nemrég fejezték be a fővárossal közösen. Javában tart a Fővám térig történő rész áttervezése is.

Az utolsó szakaszon megkezdődik a Fővám tér előtt futó Salkaházi Sára rakpart és a Közraktár utca áttervezése. A Havas utca és Bálna között egy zöldfelületekkel tagolt, jóval rendezettebb és barátságosabb, összefüggő rakparti sétányt hoznak létre. A Közraktár utca forgalomcsillapításával pedig nyugodtabb környezetben élhetnek majd a belső-ferencvárosiak.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi 2x2 sáv helyett 2x1 sávra szűkül az autóút. Amellett hogy kisebb lesz a zaj és tisztább a levegő, a Bálna előtti sétányról és Nehru partról ide költözhetnek a biciklisek. Így többé nem keverednek majd a piknikezőkkel és a Bálna teraszán ücsörgőkkel – olvasható Fürjes Balázs közösségi oldalán.