18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Agyba-főbe vert egy hajléktalant, hat év börtönre ítélték

2022.02.01. 20:29

Hat év börtönbüntetést szabott ki kedden a Pécsi Ítélőtábla egy Tolna megyei férfira, aki néhány hónappal börtönből való szabadulása után életveszélyesen bántalmazott egy hajléktalant.

A 45 éves, sokszorosan büntetett előéletű férfit korábban testi sértés és más erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el, legutóbbi büntetéséből 2019 márciusában szabadult.

Ugyanazon év júliusában a vádlott együtt italozott egy 62 éves hajléktalan férfival. Később összevesztek, mert az idős férfi magához vette a vádlott cigarettáját és öngyújtóját.

Emiatt a férfi a hajléktalan ember fejét többször megütötte, acélbetétes bakancsával legalább kétszer fejbe rúgta, majd a már magatehetetlen, fekvő férfit tovább bántalmazta, aki emiatt életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Első fokon a Szekszárdi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás miatt a férfit mint visszaesőt négy év börtönre ítélte. Az ítélőtábla hat év börtönre súlyosította az ítéletet, azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet jogerős – tájékoztatta az MTI-t a táblabíróság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport