Gyurcsányozás és szovjet indulók az MKKP megmozdulásán

HNT 4252
Maroknyi vidám, táncoló passzivista és szimpatizáns gyűlt össze az Andrássy úton az orosz nagykövetségnél kedden este, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt megmozdulásán.

Szimpátiatüntetést tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ahogy fogalmaztak, az örök és megbonthatatlan magyar–szovjet barátságért. Tizenöt-húsz érdeklődő látogatott el az Orosz Föderáció Nagykövetségének épületéhez, ahol egykori szovjet indulókat énekeltek. Az eseményt Orbán Viktor oroszországi látogatásának támogatására hozták létre, amiről az Indexnek bővebben a párt passzivistái nyilatkoztak.

Gyurcsányozás és szovjet indulók az MKKP megmozdulásán

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvában öt órán keresztül tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az egyeztetés végén közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyen szóba került többek között Oroszország Ukrajnával való konfliktusa, a NATO, a gázszállítás, valamint a magyar vakcinagyár és az atomerőmű bővítése.

Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Moszkvába utazott, ahol orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett. Errőlitt olvashat bővebben.

Azt is megírtuk kedden , hogy időközben megindult a gázszállítás Magyarországról Ukrajnába. Eközben az orosz Gazprom gázexportja csaknem a felére  esett vissza  idén januárban.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)