Novák Katalin többszörös ingatlantulajdonos

20210216-STA 8433
2022.02.01. 00:28
Nyilvánosak a köztársasági elnök, a kormánytagok, a parlamenti képviselők, illetve a polgármesterek és az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatai. Január 31-ig kellett nyilatkozniuk a 2021-es évet tükröző vagyoni helyzetükről.

Novák Katalin egy évvel ezelőtti vagyonnyilatkozatában nyolc ingatlant tüntetett fel, amelyeknek részben vagy egészben volt a tulajdonosa. A családügyi miniszteri pozícióról a köztársaságielnök-jelöltség miatt lemondó politikus friss vagyonnyilatkozatában is több ingatlan szerepel:

  • Felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak,
  • szintén a XI. kerületben felerészben birtokol egy 90 négyzetméteres lakást.
  • A XI. kerületben 1/1-es tulajdoni hányadban az övé egy 56 négyzetméteres lakás is.
  • Szegeden egy 67, egy 166, valamint egy 174 négyzetméteres lakása is van. A városban felerészben tulajdonol egy garázst is.
  • Balatonlellén egy 47 négyzetméteres üdülőt birtokol.

A hitelintézeti számlakövetelés 29 millió forint, ez tavaly 26 millió forint volt. Novák Katalin miniszteri fizetése december 31-ig havi bruttó 1,9 millió forint volt, ingatlan-bérbeadásból további havi bruttó 225 ezer forinttal számolhatott.

Áder János mandátumának lejárta után a Fidesz jelöltje a köztársasági elnöki tisztségre Novák Katalin. Arról, hogy a volt családügyi miniszter milyen juttatásokra számíthatna államfőként, itt írtunk, a Novák Katalinnal készült interjúnkat erre találja.

Cikksorozatunkban beszámoltunk Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Novák Katalin, a Fidesz–KDNP államfőjelöltje, továbbá miniszterek, kormánypárti és ellenzéki politikusok, illetve Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vagyoni helyzetéről.

(Borítókép: Novák Katalin. Fotó: Sóki Tamás / Index