Újraélesztettek egy 99 éves nőt az otthonában

2022.02.02. 13:42
A felsőnyéki háziorvosi asszisztens mentette meg a falu legidősebb emberének az életét, aki az otthonában lett rosszul. A falu lakói hősnek tartják az egészségügyi dolgozót.

Az alig ezer főt számláló Felsőnyék háziorvosi asszisztense, Joóné Tóth Judit egy telefonhívást kapott, miszerint a falu legidősebb embere, az idén századik életévét betöltő idős asszony rosszul lett az otthonában.

Az egyik rokon telefonált, hogy a néni nem kap levegőt, nem tudja, mi fog történni. Azonnal fogtam az újraélesztő táskát, átszaladtam a szemben lévő boltba, ahol Egyed Tibor, az alpolgármester férje épp ott volt. Őt kértem meg, hogy vigyen el autóval a hölgyhöz

mesélte a Blikknek.

A beszámoló szerint a háziorvosi asszisztens a házhoz érve lefektette az idős asszonyt, aki addigra már nem lélegzett, így segítője megkezdte az újraélesztést. A család közben az Országos Mentőszolgálat munkatársait értesítette. Mire a mentők kiérkeztek, az idős asszony légzése és szívverése is helyreállt. 

A kollégák folyamatosan vonalban voltak. Nagy megkönnyebbülés volt, hogy tudtuk, hol jár a mentő, majd hallottuk a helikoptert is. Mire ideértek a mentők, a néni légzése és szívverése is helyreállt, el tudták vinni a kórházba. Úgy tűnik, jól van, nemsokára hazaengedhetik 

– tette hozzá Joóné Tóth Judit.