A Gyurcsány-show után itt a Putyin-show

2022.02.02. 16:48 Módosítva: 2022.02.02. 17:43

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Orbán Viktort fogadta Moszkvában. A megbeszélésen szóba került többek között az orosz–ukrán konfliktus, a gázszállítás, a magyar vakcinagyár és Paks II is.

A látogatás nem nyerte el a Momentum Mozgalom tetszését, és a Momentum TizenX-szel karöltve nem is hagyták szó nélkül a találkozót, így „kijavítottak” néhány plakátot azok közül, amelyek országszerte megjelentek az utóbbi időben, és Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét Gyurcsány Ferenc klónjaként ábrázolják az Austin Powers című film mintájára.

Ezeken a plakátokon Gyurcsány Ferencet Vlagyimir Putyinra, Márki-Zay Pétert pedig Orbán Viktorra cserélték ki, azzal a címmel, hogy Mini Putyin.

Itt az új Putyin-show

– írja a Momentum a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy Orbán Viktor évek óta Vlagyimir Putyin leghűbb követője, ezzel kiszolgáltatva neki Magyarországot, holott Orbán 2007-ben még azt mondta: nem szabad megengedni, hogy az oroszok a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot, ahol az orosz gázt tekintik a rezsicsökkentés kulcsának, és a magyar miniszterelnök úgy táncol, ahogy az orosz elnök fütyül.

A magyarok sajnos évek óta a Putyin-show-t nézik, sőt sajnos a modern színházakhoz hasonlóan már nemcsak nézők, hanem szereplői is. A főnök Putyin, a mini klón pedig Orbán Viktor

– írják a közösségi médiában, ahol fényképeket is megosztottak arról, ahogyan átragasztják a plakátokat.

Az Austin Powers című film alapján készült Gyurcsány-show-reklámok a YouTube-ot is ellepték, ám a videómegosztó ezek közül eltávolította azokat, amelyekben Márki-Zay Pétert Mini Feriként tüntetik fel.