Ismét ölt a tűz, ezúttal egy győrsági családi házban

2022.02.02. 21:20
Két szoba teljes terjedelmében égett, a harminc négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a gerendákra is. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak az épületben.

Halálos lakástűz volt Győrságon. A katasztrófavédelmet február 2-án, délután háromnegyed ötkor értesítették arról, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Győrságon, a Lalka utcában kigyulladt egy családi ház.

Tizenhárom tűzoltó négy járművel azonnal a helyszínre sietett, és több oldalról oltani kezdték a nyolcvan négyzetméteres házat. Két szoba teljes terjedelmében égett, a harminc négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a gerendákra is. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak az épületben. 

A lángok közül kihoztak egy gázpalackot is, megelőzve ezzel, hogy az felrobbanjon.

Fél óra alatt sikerült megfékezni a lángokat.

A katasztrófavédelem tudatta: a tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni, illetve arról is beszámoltak, hogy 

januárban átlagosan ötvenpercenként gyulladt ki egy otthon, közülük több tragikus kimenetelű volt. Ezek az esetek néhány ezer forintos füstérzékelővel megelőzhetők lettek volna.

A szoba közepén a plafonra szerelt érzékelő a tűz keletkezésekor hangos sípolással jelzi, hogy baj van. Ilyenkor még bőven van idő az épületből kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat. 

(via Katasztrófavédelem)