Csütörtökre a szél ereje gyengül, de hózáporokra és esőre is érdemes készülni

DMARC20200323018
2022.02.03. 06:10
Folytatódik a változékony időjárás, nyugat felől többfelé megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés keleten várható. Nyugaton néhol kisebb eső, északkeleten, keleten reggel futó hózápor alakulhat ki.

Veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, de késő este északkeleten gyenge havazás kezdődhet, emellett átmeneti gyenge intenzitású ónos eső sem kizárt – tudatja az Országos Meteorológiai Szolgálat

Hajnalban tovább csökken a felhőzet, és reggel már jobbára gyengén felhős idő valószínű. A Tiszántúlon azonban ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek, arrafelé helyenként hózáporok alakulhatnak ki. 

Az északnyugati szél valamelyest veszít erejéből, de még hajnalban is előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában plusz 2 és mínusz 4 fok között alakul, de a kevésbé szeles fagyzugokban ennél alacsonyabb, megközelítőleg a Győr–Szeged-szélcsatorna mentén ennél magasabb értékek is lehetnek.

Délelőtt a Tiszántúlon reggel még előfordulhat hózápor, majd délelőtt ott is mindenütt csökken a felhőzet, és ekkor jobbára gyengén felhős, napos idő lesz. Délutántól azonban nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró, és az esti, késő esti órákban az északi, északkeleti tájakon gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat.

Tovább mérséklődik az északnyugati szél, amely délnyugatira, délire fordul, és már csak délelőtt fordulhat elő néhány élénk, egy-egy erős széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul, északkeleten lehet ennél egy-két fokkal hidegebb. 

Csütörtök délelőtti időjárás-előrejelzés
Csütörtök délelőtti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

(Borítókép: Mónus Márton / MTI)