Egy céget valóban kifelejtett vagyonnyilatkozatából a fideszes képviselő

DMARC20210621008
2022.02.04. 07:32
Bánki Erik több területen aktív, de két cég még így is kimaradt a vagyonnyilatkozatából.

A fideszes országgyűlési képviselő több céget is feltüntetett a vagyonnyilatkozatában: a BA-Agrár Kft. mezőgazdasági tevékenységet végez, a Bábamad Kft. saját tulajdonú ingatlanok adásvételével foglalkozik, a Pannon PR 2020 Kft. kommunikációs tanácsadással. A dokumentumban szerepel az Agro Future is.

Bánki a cégalapítás után két hónappal egy frissen létrehozott vállalkozásban vásárolt magának tulajdonrészt – írja a Menedzsment Fórum. A Bogádagro Kft.-ben 25 százalékos részt vásárolt a politikus.

A lap a Bogádagro Kft. mellett talált egy másik céget is, ami kimaradt a vagyonnyilatkozatból.

Bánki Erik tavaly márciusban létrehozta szentlőrinci székhellyel az Ormánsági Öntöző Kft.-t, 3 millió forinttal. Főtevékenységként gabonaféle, hüvelyes növény és olajos mag termesztésével foglalkozik, de bejegyeztek növénytermesztési szolgáltatást, valamint víztermelést, kezelést és ellátást is. A BA-Agrár Kft.-nek 40 százalékos tulajdonrésze van a cégbírósági adatok szerint.

Bánki Erik az egyiket korrigálja, a másikban nincs magánérdekeltsége

Cikkünk megjelenése után a Fidesz-frakció sajtócíméről az alábbi levelet kaptuk:

A Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. Az érintett vállalkozásnak nem volt eredménye, osztalékkifizetés nem történt. Az Ormánsági Öntöző Kft.-ben viszont nincs magánérdekeltségem, arra tekintettel, hogy a tulajdonosa egy cég.

A kormánypárti és ellenzéki politikusok, illetve a közjogi méltóságok vagyonnyilatkozatairól itt írtunk.

(Borítókép: Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a Párbeszéd Európa jövőjéről: egy digitális Európai Unió építése címmel megrendezett nemzetközi konferencián az Országházban 2021. június 21-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)