Megütötte Márki-Zay Pétert egy idős nő

2022.02.04. 20:37
Az orosházi fórumon egy kerekesszékes nő zavarta meg a miniszterelnök-jelölt beszédét, aki a botrányos jelenet után azt mondta, őérte is dolgozik.

Orosházán tartott szabadtéri lakossági fórumot Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje és Szabó Ervin önkormányzati képviselő, az ellenzék helyi képviselőjelöltje. A politikus beszédében elmondta: a közös ellenzéki programmal megteremtették annak a lehetőségét, hogy végre olyan kormánya lehessen ennek az országnak, amely nem a saját zsebét tömi.

Ami okosabb, és nem lop. Csak önökön múlik

– mondta Márki-Zay Péter, amikor egy idős asszony ment oda hozzá elektromos hajtású kerekesszékével, és „Mit akarsz itt, te? A ku…a anyádat!” felkiáltással megzavarta a beszédét. Miután Márki-Zay odanyújtotta neki a mikrofont, a nő azt ellökte, és tovább kiabált.

„Itt alázod az embereket meg az öregeket, mi? Hogy a szádat egye ki…” – hallható a fórumról készült felvételen, amelyen az is látszik, hogy a feldühödött nő megüti a miniszterelnök-jelöltet.

Míg a nőt arrébb vezették, Márki-Zay úgy reagált: most már mindenki tudja, miről szól ez a választás. „Pontosan erről. A gyűlölet és szeretet között kell választani” – fogalmazott, majd a nő felé fordulva hozzátette:

Önért dolgozunk.

A fórumon készült videót a politikus közzétette a YouTube-on, az incidens 21:40 perctől látható.