Csak egy illúzió a jó idő, az este már kemény lesz

DBZOL20201205002
2022.02.05. 15:06

Az ország legnagyobb részén napos időre van kilátás, az északkeleti megyékben gomolyfelhőkkel, ott zápor, hózápor kialakulhat szombat délután – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legkevesebb napsütés a délnyugati megyékben és a déli határvidéken lesz, ahol kevesebb felhőre is lehet számítani. A délnyugati és északkeleti megyék kivételével többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, amely estére a legtöbb helyen mérséklődik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. Késő estére többnyire mínusz 5 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

Az északi megyék fölé szakadozott felhőzet érkezik, másutt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk szombat este, csapadék viszont nem várható. A délnyugatira forduló szél néhol megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul, míg az északkeleti határnál és a fagyzugokban hidegebb is lehet.

Vasárnap délelőtt még szakadozott lesz a felhőzet, pár órás napsütésre viszont lehet számítani. A legtöbb napsütés az ország déli felében és a Duna–Tisza közén lehet. Késő délutántól mindenütt beborul az ég. Napközben nem várható csapadék, majd késő estétől az északi megyékben előfordulhat eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 fok között várható.

(Borítókép: Kutyát sétáltatnak a decemberi napsütésben a Margitszigeten 2020. december 5-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)