Tíz jármű ütközött az M1-esen, felborult egy kisbusz Dunavarsánynál

2022.02.05. 10:05 Módosítva: 2022.02.05. 12:12

Egy kamion szakította át a szalagkorlátot az M1-es autópályán, Lébény térségében a 141-es kilométernél, Hegyeshalom irányába – közölte az Útinform. A Hegyeshalom felé vezető oldalt lezárták, a főváros irányába a belső sávot zárták le.

A Hegyeshalom irányába tartókat kiterelik a 129-es kilométernél a Győr-nyugat csomópontban az 1-es főútra, visszatérni Lébénynél lehetséges. Mindkét irányba torlódik a forgalom.

Az M1-es autópálya 140-es kilométerszelvényénél tíz gépjármű ütközött össze – tudatta a rendőrség. Az elsődleges információk szerint többen megsérültek.

A műszaki mentés és a szemle idejére az adott útszakaszon mindkét pályatestet lezárták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján azt közölte: a balesetben három kamion, egy kisteherautó és hat személyautó érintett. A tűzoltóknak két beszorult embert is ki kellett szabadítaniuk a járművekből.

A rendőrség nem sokkal dél előtt közölte, hogy a közlekedők számára a Budapest felé vezető pályatestet már megnyitották, így azon a forgalom zavartalanul haladhat.

A Hegyeshalom felé vezető oldalon a szemle és a műszaki mentés még folyamatban van, az út továbbra sem járható.

Az Útinform arról is beszámolt, hogy az 51-es főúton, Dunavarsány térségében a 29-es kilométernél felborult egy kisbusz. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek. A főutat lezárták, a forgalmat Dunavarsány felé terelik.

A Balesetinfo úgy tudja, hogy négyen súlyosan és heten könnyebben megsérültek. A kilenc személyes kisbuszban összesen tizenegyen utaztak. A hátsó üléssor mögé be volt állítva egy kerti pad, amin szintén ültek.

Az M43-as autópályán, Csanádpalotánál, az országhatárnál a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a öt kilométert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport