Agyonvertek egy tehénpásztort, börtönre ítélte a tiniket a bíróság

2022.02.06. 08:57
A bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte azt a fiatalt, aki két társával megölt egy pásztort Ózd külvárosában 2018 augusztusában.

A férfi egy lakókocsiban élt, és miután a három fiú elment hozzá, adott nekik ezer forintot, hogy vegyenek bort. Miután visszaértek, felbontották az üveget, ám hirtelen megromlott a hangulat.

Szóváltásba keveredtek, és az egyik fiatal bántalmazta a gulyást, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A fiút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó súlyos testi sértés gyanúja miatt

– mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök először a legidősebb fiút vették őrizetbe, aki a gyilkosság idején 16 éves volt, majd kiderült, hogy két 14 éves rokona segített neki a gulyás bántalmazásában. A bíróság szerint különösen kegyetlen módon végeztek a pásztorral.

Az elsőrendű vádlott előbb puszta kézzel, majd a pásztorbottal több alkalommal fejen ütötte a sértettet, a két társa pedig a náluk lévő bottal többször mellkason ütötte. Miután a sértett a földre került, a harmadrendű vádlott nagy erővel meg is taposta őt

– mondta Homa-Hajdú Eszter, a Miskolci Törvényszék sajtótitkára.

Ezt követően kifosztották, majd magára hagyták a tehénpásztort, akire munkaadójának a fia talált rá, miután a szomszédok szóltak neki, hogy az állatok szanaszét legelnek a környéken.

A bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte az idősebb fiút, a másik két fiatalt pedig négy-négy évre.

(ATV Híradó)