Ettől az időtől a fejünk is megfájdul

DEBRE20220123003
2022.02.06. 06:10
Vasárnap napközben az ország nagy része fölött erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként beborul az ég, észak-nyugaton, illetve északkeleten elszórtan időnként jelentéktelen eső is előfordulhat.

Vasárnap délelőtt észak felől megnövekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet, emellett a középső és déli megyékben többórás, részben szűrt napsütésre van kilátás. Az északkeleti határszélen előfordulhat egy-egy helyen hózápor, havas eső – tudható meg az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Estétől már túlnyomóan borult lesz az ég, és akkor északon, valamint a Tiszántúlon gyenge eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél többfelé megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 fok között várható, de az északkeleti határ mentén pár fokkal hidegebb is lehet. 

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, írják a meteorológiai szolgálatnál.

A hét utolsó napján melegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében migrén, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar jelentkezhet, felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is – tájékoztat róla az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése. A szeles időben fokozódhatnak a fejfájásos tünetek, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, valamint a szél ronthatja a hő- és komfortérzetet. 

Napközben északnyugaton, valamint északkeleten elszórtan időnként kisebb eső kialakulhat, így ezeken a tájakon nedves, vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, elsősorban északon és északkeleten erős lökések kísérhetik, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

(via Országos Meteorológiai Szolgálat, Időkép)

(Borítókép: Korcsolyázók a Debrecenhez közeli befagyott Vekeri-tavon 2022. január 23-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)