Donáth Anna kijelentette, hogy nem lesz a Márki-Zay-kormány tagja

2022.02.07. 10:14
Donáth Anna a Partizán műsorában beszélt arról, hogy nem lesz tagja Márki-Zay Péter kormányának akkor sem, ha győznek az áprilisi választásokon.

A Momentum pártelnöke az adásban elmondta, hogy az ellenzék már keresi az államfőjelöltjét, habár az ő „szívének legkedvesebb” emberek már elutasították a jelöltséget. Ennek ellenére nem adják fel, hogy megtalálják az ideális személyt. Hozzátette: szerinte az sem lesz nagy kudarc, ha ez végül nem sikerül, mert amúgy sem lesz verseny a tisztségért a parlamentben. 

A Momentum politikusa szót ejtett ezenkívül arról is, hogy nem tervez szerepet vállalni Márki-Zay Péter kormányában esetleges kormányváltást követően sem. Gulyás Márton kérdésére az interjú korábbi részében azt mondta, hogy egyelőre arról sem fontos beszélni, milyen tárcát vihetne a Momentum a jövőbeli kormányban.

Annyit tudok ígérni, hogy a Momentum mindenképp a garanciája lesz a változásnak, és a Momentum politikusai […] azért fognak dolgozni, hogy egy emberségesebb, igazságosabb és zöldebb Magyarországon élhessünk

– mondta ezzel kapcsolatban Donáth Anna. 

(via Mandiner)