18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megvan az ítélet, nem kerül börtönbe a Fejér megyei késes gyilkos

2022.02.07. 17:35
Első fokon, jogerősen felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte hétfőn a Székesfehérvári Törvényszék azt a kislángi férfit, aki összeszurkált több idős embert, akiket előtte meg is lopott.

A vádlott az emberöléseket az elmeműködés olyan kóros állapotában követte el, amely képtelenné tette őt cselekménye következményeinek felismerésére – tudatta a Székesfehérvári Törvényszék. 

Első fokon, jogerősen felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte azt a kislángi férfit, akit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádoltak.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette.

A vádlott a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt, amikor tavaly március 7-én éjjel otthonából elment, hogy élelmiszert szerezzen magának. Mivel tudomása volt arról, hogy az egyik ház udvarán lévő füstölőkamrában füstölt árut, kolbászt, sonkát és szalonnát tartanak, odament és fogyasztott az ott talált élelmiszerből, a többit pedig egy nejlonzacskóba pakolta.

A dézsmálás zajaira felfigyeltek a házban alvó idős háziak, kimentek az udvarra, és kiabálni kezdtek a vádlottal, aki 

az evéshez használt 13 centiméter pengehosszúságú késsel több alkalommal testszerte megszúrta az idős házaspár mindkét tagját.

A férfi és a nő az elszenvedett sérülések és a vérveszteség miatt életét vesztette. Ezután a vádlott a sértettek holttestét az udvaron lévő vízaknába rejtette. 

(via Székesfehérvári Törvényszék)