Rendőrön akart bosszút állni egy férfi, de tévedésből más autóját rongálta meg

2022.02.08. 20:13
A rongáló azután kötött ki a rendőrségen, hogy egy kecskeméti templomban részegen randalírozott. Miután kiengedték, a rendőrség közelében nekiesett egy autónak, mert azt hitte, hogy az a kihallgatójáé. Tévedett.

Rongálás vétsége miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2020 júniusában Kecskeméten kihallgatása után autókat rongált meg a rendőrség épületénél. Mint kiderült, azt hitte, hogy a kocsi az őt kihallgató rendőr autója, ezért letörte a jármű visszapillantó tükrét, 172 ezer forintos kárt okozva. Ezután sem állt le, egy másik közeli utcában parkoló kocsihoz ment, és annak a jobb oldali tükrét is összetörte. Az újabb rongálással egy másik, szintén rendőr sértettnek 85 ezer forintos kárt okozott. 

Kétszer is rosszul tippelt, A rongálás két sértettje nem azonos azzal a rendőrrel, aki a férfit gyanúsítottként hallgatta ki.

A férfit korábban azért vitték be, hogy kihallgassák egy kecskeméti templomban részegen elkövetett garázdaság miatt.

A szabadlábon védekező elkövetőt az ügyészség kétrendbeli rongálás vétségével vádolja.

Az ügyész végrehajtandó fogház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy az ügyét a bíróság egyesítse a garázdaság miatt folyó eljárással. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

(via Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)