Banki ügyfeleket vettek célba a csalók

2022.02.08. 21:29

Csalók hamis e-mailekkel próbálnak a Takarékbankok ügyfeleinek adataihoz jutni. A pénzintézet közleményben kéri ügyfeleit: ne kattintsanak a gyanús e-mailben kapott linkre, és még véletlenül se adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy ismeretlen csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak.

Az adatlopási kísérlet során „a TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlva. A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz és a számlájához is.

A Takarékbank hangsúlyozza: soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben. Arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék Netbankba.

Amennyiben valaki megnyitotta az e-mailben küldött hivatkozást, és adatot adott meg, az függessze fel netbankjogosultságát. Ehhez keressen fel haladéktalanul egy Takarékbank-fiókot, vagy hívja a telefonos ügyfélszolgálatot (+36-1-311-3110).

(Portfolio)