Kedden is lesz okunk bosszankodni az időjárás miatt

DEBRE20210125001
2022.02.08. 06:21
Délelőtt még sokfelé napos időre van kilátás, azonban délután egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, de gyenge eső csak helyenként fordulhat elő, a magasabb hegycsúcsokon néhol hószállingózás is lehet.

Kedd reggel az északnyugati szelet a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén továbbra is erős, helyenként viharos lökések kísérik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Délelőtt többnyire napos időre számíthatunk, majd délután északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Futó zápor, hózápor néhol előfordulhat. 

A nagy területen erős északnyugati szelet főként az Észak-Dunántúlon és a Duna vonalának tágabb térségében kísérhetik viharos lökések, amelyek újfent elérhetik az óránkénti 70 kilométeres sebességet. A légmozgás csak kedd délutántól mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 6 és 10 fok között várható.

keddd
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos erejű szél miatt első fokú figyelmeztetést adott ki több megyére. Az előrejelzés szerint a szél ereje csal késő délutántól kezd mérséklődni.

figyelmeztetés
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint kettősfront hatás várható, ezáltal mind a hideg, mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az időjárás miatt az is előfordulhat, hogy nem reagálunk megfelelő gyorsasággal reagálni a minket ért hatásokra, sokaknál álmosság is jelentkezhet.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)