Egy 17 éves lány kényszerített prostitúcióra egy nagykorút

2022.02.09. 09:35
Egy 22 éves férfi és egy 17 éves lány kényszerített prostitúcióra egy 21 éves nőt, akitől a keresett pénzt elvették. A párost a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai fogták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két személy ellen – adta hírül a rendőrségi portál.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatal 2021 szeptemberétől jobb életkörülményeket ígérve prostitúcióra vett rá egy 21 éves nőt, akinek szolgáltatásait internetes oldalon hirdették, és lakást biztosítottak a tevékenységre. A kényszerített kiszolgáltatott 

helyzetét kihasználták, megváltoztatták a telefonja feloldókódját és a jelszavait is, hogy senkit ne tudjon felkeresni; a befolyt pénzt pedig elvették tőle.

A 17 éves lányt a XIII. kerületi rendőrök 2022. február 4-én délután fogták el a XIII. kerületben, L. Rómeót pedig másnap hajnalban a VI. kerületi lakcímén fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai. A két fiatalt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

A nyomozáskor kitartottság bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 18 éves férfit is, aki a prostitúcióból származó bevételből tartatta el magát. 

(via Police.hu

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon. 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.