Dobrev Klára jót mulatott a „Mini Feri” óriásplakátokon

BP-4149
2022.02.09. 13:14 Módosítva: 2022.02.09. 13:14
A Fidesz nem tudja megbántani az önérzetét, a támadásokon túllépett, a kormányoldal kampányáról megvan a véleménye. Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjét a 168 oldalán futó Keljfeljancsi szerdai adásában kérdezte Fiala János.

A beszélgetésben kitértek a Gyurcsány Ferenc személyét – illetve a Márki-Zay Pétert – érő támadásokra is. Dobrev Klára reagált a „Mini Feri” plakátkampányra, elmondása szerint a Fidesz elképesztően fantáziátlan kampányt folytat, a „Mini Feri” plakátok láttán pedig konkrétan elnevette magát.

Az előválasztás alatt tapasztalt, kormánypárti médiából érkező „gyurcsánynézással” kapcsolatban megjegyezte: a Fidesz nem tudja megbántani az önérzetet, ezeken a támadásokon pedig túllépett. Az is kiderült a Keljfeljancsi adásából, hogy Márki-Zay Péter a jövő héten fogja bemutatni az ellenzék közös programját.

A „Mini Feri” plakátkampányt a kormányoldallal szimpatizáló Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) indította. A plakátokon Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter látható, utóbbira mint „mini Feri” hivatkoznak. A két ellenzéki politikus kinézete az Austin Powers-filmek főgonosz szereplőit idézi. „A főnöknek van egy új klónja” – olvasható a plakátokon.

Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke korábban a Magyar Nemzetnek azt mondta: a plakátok terjesztését a CÖF által alapított cég, a Kövess Minket 2022 Kft. végzi.

Egy január végi sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzék miniszterelnök-jelöltje kitért a „Mini Feri”-re. Arról beszélt, hogy az a színész, aki az Austin Powers című filmekben a Mini-Me nevű karaktert játszotta, azért lett öngyilkos, mert testi fogyatékossága miatt folyamatosan diszkriminálták és megalázták.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt korábban egy olyan képet is megosztott a Facebook-oldalán, amin a róla szóló plakát mellett látható.

(via 168.hu)

(Borítókép: Dobrev Klára 2021. szeptember 30-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)