Felülírta a pártállást a Széll Kálmán tér, összefogott a Fidesz és az ellenzék

273567114 322683139880766 2592334170740072155 n
2022.02.09. 10:17
Különböző pártállású polgármesterek fogtak össze azért, hogy jobbá tegyék Buda legforgalmasabb közterét, a Széll Kálmán teret.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára arról számolt be a Facebookon, hogy Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes és Őrsi Gergely II. kerületi MSZP-s polgármesterrel bejárták a Széll Kálmán teret.

 A közös munka magától értetődő Pokorni Zoltánnal. De nekem természetes Őrsi Gergellyel is, bár ő ellenzéki városvezető. És? A második kerületiek szabad akaratukból őt választották polgármesterüknek. A kerület országgyűlési képviselőjének, bárki legyen az, vele kell együtt dolgoznia a második kerületért

– írta a politikus, aki országgyűlési képviselőként indult a kerületeket magába foglaló budapesti 3-as számú választókerületben az áprilisi választáson.

A találkozóról Őrsi Gergely is beszámolt a Facebookon. Elmondása szerint megállapodtak, hogy a jövőben az összes fél tartózkodni fog az épülethálós hirdetések alkalmazásától, „hiszen ezek a reklámok sokszor indokolatlanul csúfítják a városképet, és nem egyszer olyan épületekre kerülnek, melyek homlokzatai állami vagy önkormányzati támogatással újultak meg”.

Hozzátette azt is, hogy az FKF-fel közösen a múlt héten végeztek egy komplex takarítást a téren. „Mióta rendszeresek az akcióink, talán valamennyit javult is tér tisztasága, és meggyőződésem, hogy ha mindannyian segítünk a rend és a tisztaság fenntartásában, egyre jobb eredményt érhetünk el” – írta.

A Széll Kálmán téren december végén adtak át egy új gyalogosátjárót annak a Pénzmúzeumnak a közelében, amely idén március 15-étől kezdve várja majd a látogatókat.

A budapesti 3-as számú választókerületben 2018-ban Gulyás Gergelyt választották meg. Helyette Fürjes Balázs indul a Fidesz színeiben, miközben az ellenzék közös jelöltje a momentumos Hajnal Miklós lesz. Ez a választókerület ígéri az egyik legszorosabb csatát, ezért már bővebben is foglalkoztunk vele itt.

(Borítókép: Fürjes Balázs / Facebook)