Gulyás Gergely: Előfordulhat, hogy beavatkoznak a választásokba

2022.02.09. 11:00
A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy a népakaratot tiszteletben kell tartani, és világossá akarják tenni, hogy Magyarország maga dönt arról, hogy a jogszabályai mit írjanak elő.

A politikus azt mondta, köztudott, hogy a fontos kérdésekben az európai fősodorral szemben állást foglaló magyar kormányzásra „a külföld nem elismeréssel, hanem támadással reagál”. Emellett a miniszter nem tartja kizártnak, hogy külföldről beavatkoznak az áprilisi országgyűlési választás kimenetelébe, ám szerinte ennek nem lenne döntő jelentősége, „hiszen edzettek vagyunk már” – írja az MTI Gulyás Gergelynek a Demokrata című hetilapnak adott interjúja alapján. 

A nyugat-európai elit a legszívesebben önmagát látná Magyarország hajójának kormányánál; a bevándorlásbarát, LMBTQ-lobbista, internacionalista kormányzást szereti, és ellenszenvvel viseltetik a nemzeti alapokon nyugvó politikával szemben

– fogalmazott a miniszter, hangsúlyozva, szuverén országként minden külföldi beavatkozást visszautasítanak, ezenkívül a gyermekvédelmi népszavazásról szólva azt mondta, hogy „a népakaratot tiszteletben kell tartani, világossá akarják tenni, hogy – csakúgy, mint a migráció esetében – Magyarország maga dönt arról, hogy a jogszabályai mit írjanak elő a gyermeknevelésről, és ez a jog – különösen a szexuális felvilágosítás terén – nem az LMBTQ-propagandistákat illeti meg, hanem a szülőket”.

Arról is beszélt Gulyás Gergely, hogy a kormánypártok olyan kampánnyal készülnek, amely világossá teszi, hogy az országgyűlési választásnak rendkívüli tétje van, meglátása szerint az elmúlt bő egy évtized eredményeit és az azt megelőző szűk egy évtized kudarcait képviselő pártok állnak egymással szemben. Ezenfelül emlékeztetett rá, hogy a munkanélküliség a korábbi egyharmada alá esett, az átlagbér mintegy 140 százalékkal nőtt, Európa legmagasabb költségvetés-arányos családtámogatása a magyarországi, csökkentették a munkát terhelő adókat, visszaadták a 13. havi nyugdíjat, és 1,1 millió külhoni magyar kapott állampolgárságot.

Éppen ezért saját kormányzati teljesítményük mellett, illetve a miénkkel szemben valódi érveik nincsenek

– foglalta össze Gulyás Gergely az ellenzékről, majd megemlítette, hogy 2010-ben a baloldal két célt tűzött maga elé: megszabadulni Gyurcsány Ferenctől, és karanténba zárni a Jobbikot, most pedig „Gyurcsány vezetésével a Jobbikkal testvéri csókban egyesülve indul harcba a hatalomért”, ami a hatalomért bármit és bárkit feladni képes teljes elvtelenség. A miniszter nem lát rá esélyt, hogy lesz miniszterelnök-jelölti vita, hiszen „ha valaki objektívan megnézi a mögöttünk hagyott három hónap eseményeit, akkor nincs olyan érzése, hogy a baloldal vezetője Márki-Zay Péter lenne”, ezért aligha érdemes olyasvalakivel vitatkozni, aki összevissza beszél, és még egy esetleges győzelem esetén sem dönthet érdemben az ország sorsáról. Ezzel szemben arról, hogy Gyurcsány Ferenccel vitatkozna-e a miniszterelnök, úgy nyilatkozott: „Várjuk meg, hogy érkezik-e megkeresés a baloldal első embere részéről.”

Az ellenzék által követelt élelmiszeráfa-csökkentésről a miniszter úgy vélekedik, hogy ezeket a lépéseket a kormány korábban már megtette, hiszen a csirke- és a sertéshús, a hal, a tej és a tojás áfáját öt százalékra mérsékelte, „a hatékony állami beavatkozás ezért nem lehetett más, mint hogy az októberi árakhoz való visszatérést írjuk elő néhány alapvető élelmiszernél”. 

Hozzátette: egyetért azzal, hogy további jelentős pedagógusbér-emelésre van szükség, de a tanárok napokban tartott demonstrációja esetében „politikai sztrájkról van szó, amellyel néhány, az ellenzék iránt elkötelezett szakszervezeti vezető a baloldal választási kampányát akarja elősegíteni, akár törvénytelen eszközöktől sem visszariadva”.

Csak a következő három év magyar uniós költségvetésébe 30 százalékos tanári bérfejlesztést tervezünk, és ehhez jönnek még a nemzeti források

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az interjúban.

(via MTI)