Most aztán rendesen befűtenek, igazi tavaszi időnk lesz

DBZOL20150321100
2022.02.09. 18:10
Továbbra is marad a meleg, de néhol egy kis köd elveszi majd a kedvünket az autókázástól.

Este túlnyomóan derült lesz az ég, de az északkeleti határ közelében maradhatnak felhősebb tájak, arrafelé pedig reggelre sűrű köd is képződhet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Átmeneti ködfoltok másutt is kialakulhatnak, csapadék azonban nem lesz, és a szél is mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul.

este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csütörtök reggel az ország nagy részén napos idő lesz a jellemző, de az északkeleti határ közelében lehetnek tartósabban felhős területek is. A látási viszonyok is csak lassabban javulnak, csapadék továbbra sem várható.

Mérsékelt marad a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de északkeleten néhol ennél hűvösebb idő valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint csütörtökre virradó éjszaka elsősorban Borsodban és Szabolcsban sűrű köd, zúzmarás köd képződhet. Kisebb foltokban az ország más részein is valószínű ködképződés, legjobb eséllyel délnyugaton. A tartós sűrű köd miatt első fokú figyelmeztető jelzés van érvényben az ország keleti részén.

tartós köd
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Marad a meleg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló két hétben a megszokottnál sokkal melegebb időjárásra számíthatunk. Csapadékból is kevesebb jut majd Magyarország területére a következő időszakban. A hónap közepétől lehet esély rá, hogy Magyarország területén is kialakuljon csapadék.

A remény még mindig pislákol, de azért ez nem néz ki jól a tél szempontjából

– olvasható a meteorológiai szolgálat közösségi oldalán.

(Borítókép: A Duna budapesti szakasza a Lánchíddal és az Országházzal 2015. március 21-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)