Néhány gimnáziumnál már kiderült, hány ponttól várják szóbelizni a diákokat

BNAGZ20210122329
2022.02.09. 19:12
Az írásbelik után jönnek a szóbeli felvételik.

Már több gimnázium is közzétette a ponthatárokat, amelyek alapján behívják szóbeli felvételire a diákokat. Az Eduline információi szerint ezek az intézmények nem az idei központi felvételi eredményei alapján hoztak döntést a szóbeli behívási ponthatárról, már korábban meghúzták a limitet.

Az alábbi iskolák így húzták meg a határokat:

  • A budapesti Babits Mihály Gimnázium nyolcosztályos képzésére azokat hívják, akik az írásbelin legalább 60 pontot szereztek. A négyosztályos képzésnél 55 pont is elegendő.
  • Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a nyolcosztályos képzésre azok jelentkezését várják, akik az írásbelin legalább 77 pontot gyűjtöttek.
  • A budapesti Szent Margit Gimnáziumban a négy és öt évfolyamos képzésre felvételizőknél a szóbeli behívási ponthatár 55 pont.
  • A Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáziumában a humán osztály szóbelijén 50 a ponthatár, kiemelkedő teljesítmény esetén nincs szóbeli.
  • Az Újbudai Széchenyi István Gimnázium összes tagozatán maximum 400 pontot lehet szerezni. Az angol nyelvi előkészítős, a média és a művészeti tagozat szóbelijére azokat hívják be szóbelizni, akiknek a hozott pontszáma legalább 194. A központi írásbelin legalább 75 pontot szerzők a szóbelin maximális pontszámot kapnak.

A középfokú írásbeli felvételi vizsgákat január 22-én tartották, 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiztek. Később az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy a vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy 20 százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal. Az ellenőrök csak egy intézményben észleltek olyan szabálytalanságot, ami miatt új időpontot kellett kitűzni az eljárásra.

(Borítókép: A Szent Margit Gimnázium homlokzata. Fotó: Nagy Zoltán / MTI)