18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kijött a börtönből, megölte volt élettársát, és a Tiszába dobta

2022.02.10. 15:39
Egy tizenhat éve, Szentesen történt emberölés ügyében kezdődött tárgyalás csütörtökön a Szegedi Törvényszéken. Az áldozat személyazonossága 2020-ig rejtély volt. A gyanúsítottat Olaszországban fogták el, és 2020 júliusában hozták Magyarországra.

Az MTI jelentése alapján a vádlott és az áldozat 2003-ban ismerte meg egymást, élettársi viszonyt folytattak, amelyből 2004-ben gyermekük is született. A gyanúsított férfi lopás miatt tizennyolc hónapos börtönbüntetését töltötte Németországban, amikor élettársa beleszeretett egy ismerősébe, és össze is költöztek.

Az ötvennyolc éves férfit aljas indokból elkövetett emberölés bűnével vádolják. Látszólag elfogadta, hogy társa elhagyta gyermekükkel együtt, de valójában előre kitervelte a gyilkosság részleteit, és várta az alkalmat, hogy bosszút állhasson, és elnyerhesse a gyermek felügyeleti jogát.

A huszonhat éves áldozat 2006. július 21-én este otthon tartózkodott gyermekével együtt. Az elkövető éjszaka behatolt az udvarra, megmérgezte a házőrző kutyát, majd bejutott a házba, ahonnan elhurcolta volt élettársát, gyermeküket hátrahagyva. A nőt oly mértékben bántalmazta, hogy életét vesztette, majd végül a Tiszába süllyesztette a holttestet. A gyanúsított magával vitte áldozata biciklijét is, hogy ezzel is leplezze tettét.

A férfi mint apa láthatási joggal rendelkezett gyermekét illetően. A gyilkosságot pont az egyik láthatósági nap előtt egy nappal követte el. A láthatóság napján már reggel az áldozat szülei házához ment azzal az ürüggyel, hogy lányuk nem veszi fel a telefont. Miután senki sem érte el a nőt, elmentek hozzá, apja átmászott a kerítésen, és a házban egyedül találta az akkor kétéves gyereket. Még aznap bejelentette lánya eltűnését.

A nő holttestét 2007-ben találta meg egy horgász, de személyazonossága csak 2020-ban derült ki. Az elkövetőre életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását indítványozták. A férfi csütörtökön tagadta bűnösségét, és úgy tartja, nincs szégyellnivalója.