Megjött a tavasz, és eszében sincs távozni

D  VG20220207012
2022.02.10. 06:45

Az ország nagy részén napos idő lesz a jellemző csütörtökön, de az északkeleti határ közelében lehetnek tartósabban felhős területek is, ott a látási viszonyok is csak lassabban javulnak. Mérsékelt marad a légmozgás, csapadék nem várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható,

de északkeleten néhol ennél hűvösebb lehet. Késő estére 3, 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Képernyőkép 2022-02-10 065625
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csütörtök éjjelre párássá válik a levegő, főleg az északkeleti és nyugati tájakon (zúzmarás) köd, valamint alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet, míg másutt derült, vagy gyengén felhős idő valószínű.

Számottevő csapadék nem várható az esti órákban sem, de a ködös, rétegfelhős tájakon szitálás, esetleg átmeneti ónos szitálás előfordulhat.

A hőmérséklet hajnalban mínusz 3 és 4 Celsius-fok között alakul, az ország északi felében a fagypont alatti hőmérsékletekkel.

Orvosmeteorológia

Bár front nem lesz Magyarország térségében, bizonyos panaszok így is jelentkezhetnek.  A hideg, nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, tompaság, dekoncentráltság, fáradtság, enyhébb migrén az ezekre fokozottan érzékenyek körében előfordulhat, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is – írja az Időkép.

Az ország nagy részében tapasztalható napos idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, teljesítőképességünkre, javul hő- és komfortérzetünk. 

(Borítókép: Hóvirág a Somogy megyei Sántos közelében fekvő erdőben 2022. február 7-én. Fotó: Varga György / MTI)