Schiffer András bevallotta, hogy a Kétfarkú Kutya Pártra szavaz, nem ad több interjút

03
2022.02.10. 14:06
A volt országgyűlési képviselő a választásokig nem ad több interjút, utolsó megszólalása a tavaszi voksolás előtt az Inforádióban hangzott el.

Schiffer Andrást kérdezték az ellenzékről, valamint az ellenzéki kampányról is. Ezzel kapcsolatban azt mondta, nem tudja, nem látja, hogy Márki-Zay Péter mögött milyen érdekcsoportok állnak. Szerinte ugyanis ha egy olyan pártkoalícióról beszélünk, amelyik legalábbis esélyes a fő hatalomra,

akkor ne legyünk már szemérmesek, ott nyilvánvalóan érdekcsoportok vannak. Nem Magyarországon és nem 2022-ben, mindig mindenütt a világon, ahol versengő többpártrendszer van.

Ugyanakkor a magyar politikatörténet nagy rejtélyei közé sorolta, amikor a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulója után Karácsony Gergely, aki hét százalékkal előzte meg Márki-Zayt, visszalépett a harmadik helyre került jelölt javára.

Ugyanakkor Schiffer tévesnek tartja Márki-Zay megközelítését, hogy úgymond a csalódott fideszeseket akarja megszólaltatni. Szerinte ha a Pálinkás József-féle alakzatra, tehát az úgynevezett Fidesz-ellenes kiábrándult konzervatívokra gondolt, akkor az a rossz híre van, hogy ilyen nincs, tudniillik aki ideológiai alapon 2018-ban a Fideszre szavazott, az most is a Fideszre szavaz.

Ezeket az embereket alapvetően egzisztenciális kérdések érdeklik, nem a melegek, nem az, hogy ki zsidó, ki nem zsidó, nem az egyház érdekli őket. Ezek a választók tipikusan olyanok, akik 2006-ban még MSZP-szavazók voltak. Szerinte éppen Dobrev Klára stratégiájának volt esélye arra, hogy átcsábítsa a győzelemhez szükséges félmillió választópolgárt a kormányoldalról az ellenzéki oldalra. 

A DK nemcsak az egyetlen szervezett párt az ellenzéki oldalon, hanem stratégiai gondolkodási képességgel is sajnálatos módon egyedül a Gyurcsány házaspár rendelkezik.

Ugyanakkor azt sem tartja szerencsés taktikának, ha „valakit át akarok hozni a magam táborába, tehát X szavazót az ellenfelemtől, akkor folyamatosan rablózom, tolvajozom, gyilkosozom az ellenfelemet, börtönnel fenyegetem, és ráadásul a szavazóit meg leidiótázom. Ez nem biztos hogy célravezető – teszi hozzá az egykori képviselő.

Miután a hazai politikai palettán szereplő valamennyi pártot elemezte, Schiffer végül elárulta, hogy szerinte azt a szellemiséget vagy talán inkább illúziót, amelyet 2010–2014 között az LMP képviselt, ma a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviseli.

Ez elég szomorú, hogy így van, de így van. Úgyhogy nekem jobb híján marad a Kétfarkú Kutya Párt

fejezte be összegzését.

(Infostart.hu)

(Borítókép: Schiffer András 2016. május 28-án. Fotó: Huszti István / Index)