Megvan a magyarázat, miért nem volt ma reggel Orbán-interjú a Kossuthon

D MTI20211126002
2022.02.11. 09:59
Kampányüzemmódba kapcsol mától a magyar politikai élet, bármilyen meglepő, éppen ezért nem tartotta meg szokásos péntek reggeli rádióinterjúját a miniszterelnök.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggelenként a Kossuth rádió élő adásában beszél aktuális politikai kérdésekről, nemegyszer fontos bejelentéseket tesz, friss kormányzati döntéseket indokol. 

Miután a választási kampány hivatalosan február 12-én indul, sokan biztosra vették, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel is megszólal. Ez azonban elmaradt. Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét az Origo érte el.

Orbán Viktor már a holnapi évértékelő beszédére készül, amit a közmédia egyébként élőben közvetít, emiatt nem tervezték be a programjába a pénteki közszolgálati interjút

– közölte Havasi Bertalan. 

Áder János köztársasági elnök január 11-én tűzte ki a 2022-es választások időpontját, e szerint a választójoggal rendelkező polgárok április 3-án adhatják le voksaikat. 

A kampány hivatalosan az azt megelőző ötvenedik napon indul, azaz pontosan február 12-én. Orbán Viktor is ezen a napon tartja meg évértékelőjét. 

A miniszterelnök tavalyi évértékelője a járványhelyzet miatt elmaradt, 2021 februárjában online sem adott számot a 2020-as évről. A tavalyi lett volna a 23. évértékelője a kormányfőnek, aki először 1999-ben tartott olyan szónoklatot, amelyben áttekintette az előző időszakot, illetve kijelölte a következő időszak kormányzati feladatait – ezután minden évben megtartották az eseményt, hagyományosan a tavaszi parlamenti ülésszak előtti hétvégén.

Az Index korábban összegyűjtötte, hogy miről szóltak az eddigi évértékelők, erről ide kattintva olvashat.

(Borítókép: Orbán Viktor interjút ad a Kossuth rádiónak 2021. november 26-án. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)