18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így kísérték kihallgatásra a 22 éves nőt megvakító férfit

IMG 5437 0
2022.02.11. 10:12

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet gyanújával kihallgatták azt a 33 éves hencidai férfit, aki brutálisan bántalmazta és megvakította volt barátnőjét. A megalapozott gyanú szerint Gy. A. 2022. február 5-én este Kemecsén támadt rá a 22 éves nőre, akit halálosan megfenyegetett, és olyan súlyosan bántalmazott, hogy áldozata mindkét szemét elvesztette, ezzel maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

A férfi a tette után napokig szökésben volt, de nem jutott messzire. Február 10-én a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai ellenőriztek egy hencidai ingatlant, és a ház átkutatásakor egy szekrény mögött, pokrócok alá elrejtőzve megtalálták a férfit.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.  A végzés végleges.

A kegyetlen tett nem volt előzmény nélküli, az áldozat testvére az RTL Híradónak azt mondta, a húga két évig élt együtt a férfival, aki ez idő alatt folyamatosan bántalmazta őt. Az atv.hu információi szerint a férfi két éve késsel megfenyegette és elrabolta volt párját, ami miatt eljárás indult ellene.

A tárgyalást február 8-ra, kedd délelőttre tűzték ki, de az ekkor már szökésben lévő Gy. Attila nem jelent meg a tárgyalóteremben. Mivel erőszakos bűncselekmények miatt már kétszer elítélték, csak ezért az ügyért 7 év 6 hónap fegyház vár rá, és feltételesen sem szabadulhat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

(Borítókép: Gy. A. rendőri kísérettel. Fotó: polcie.hu)