5 milliárd forint költségvetési támogatást kap Áder Jánosék tőkealapja

2022.02.11. 05:52
Egy kormányhatározat szerint még az idén 5 milliárd forint nem visszatérítendő költségvetési támogatást kap az Áder János klímavédelmi alapítványához köthető Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap.

A tőkealapot 2020-ban hozta létre a kormány „a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységének bővítése és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérése érdekében”. A kormány abban az évben és tavaly is 2,5-2,5 milliárd forintot rakott bele a tőkealapba a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt.-n keresztül.

A Széchenyi Alapok oldalán közölt rövid leírás szerint a tőkealap

az innovatív és környezetvédelmi megoldásokat alkalmazó mikro-, kis- és középvállalkozások piaci potenciáljának erősítését tűzte ki célul. A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap a fenntartható vállalkozások katalizátora, tőkét biztosít mikro-, kis- és középvállalkozások környezetvédelemre irányuló fejlesztési terveihez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla