Jelentős oktatási fejlesztések valósultak meg uniós támogatással a Budapesti Gazdasági Egyetemen

2022.02.11. 12:20
Hátrányos helyzetű, a felsőoktatásban tanuló hallgatók részére létrehozott projekt valósult meg háromszázharmincnégymillió forintos uniós támogatás által. Diplomaszerzésüket segítő ösztöndíj, oktató kurzusok, egészségnevelési programok és online karrierplatform érhető el számukra. Ez az EFOP-projekt.

Az EFOP-projektbe tartozik, hogy a szakmai gyakorlati és könyvtári rendszereket továbbfejlesztették, valamint oktatásmódszertani fejlesztések is történtek a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) és a Pannon Egyetemen is 2017. június 1. és 2022. január 31. között. A megvalósult programok lehetővé teszik, hogy az érintett intézmények kevésbé fejlett régióiból származó oktatói és diákjai a jövőben hatékonyabban tudjanak majd reagálni a munkaerőpiaci kihívásokra és a nemzetközi versenyre.

Az egyetemi oktatás teljesítményének fokozását és a hozzáférhetőségek javítását szintén megoldották. Az ötvenöt hónap alatt, amikor a projekt lezajlott, kettőezer-kettőszáz hallgató vett részt a felsőoktatásba bekerülést és bennmaradást támogató programokon. A BGE kilenc gyakorlóhellyel kötött megállapodást, és karrierplatformot is létrehoztak, mely segíti és gyorsítja a hallgatók és a gazdasági szereplők közötti kapcsolatfelvételt – írta az MTI a Budapesti Gazdasági Egyetem pénteki közleményét idézve.

Az új, diplomaszerzést segítő ösztöndíj célja, hogy csökkentsék az egyetemről diploma nélkül távozó diákok számát. Szemeszterenként harmincnyolc hallgató kapott százhúszezer forint értékben támogatást.