Kétmilliót kapott Zuglótól Janicsák István egy tízoldalas koncepcióért

41719920 ea358a86291c9ba1faf1c3082d8b3466 o
2022.02.12. 17:45
A Z'Zi Labor frontembere szeptemberben még Tóth Csabát támogatta, tavasszal Gattyán György pártjának jelöltjeként indulhat Hadházy Ákos ellen Zuglóban.

Havi bruttó 500 ezer forintos juttatást kapott Janicsák István Zugló önkormányzatától azért, mert elkészítette Zugló – mindössze 10 oldalas – kulturális koncepcióját. Azt ezt igazoló dokumentumokat Várnai László, XIV. kerületi önkormányzati képviselő mutatta be blogján.

A koncepció megírása  furamód havi díjazással történt, a négy hónap alatt mindösszesen kettő millió forintot fizettek ki Janicsák Istvánnak.

- írta Várnai, hozzátéve, hogy a szerződést 2022. október 26-én írták alá, de a megbízás már szeptember elsejétől élt egészen 2021 végéig. A politikus felidézte, hogy szeptemberben Janicsák még Zugló erős emberét, Tóth Csabát támogatta, aki akkor még indulni kívánt az előválasztáson.

Várnai László azt is kifogásolta, hogy Horváth Csaba polgármester az elmúlt hat hónapban sem a képviselő-testületet, sem a kerület kulturális tanácsnokát nem informálta a kulturális koncepció készüléséről. 

Az elmúlt két évben nem panaszkodott a polgármester a kulturális élet problémáiról, a szörnyen hiányzó koncepcióról, minden rendezvényt amit lehetett megtartottak, Tóth és Horváth Csaba színpadi jelenlétével.

– jegyezte meg.

Kérdéseinkkel megkerestük a XIV. kerület önkormányzatának sajtóirodáját, arról érdeklődve, hogy ki döntött a szerződéskötésről. Azt is megkérdeztük, hogy arányosnak tartja e a kerület vezetése az elkészített koncepcióért kifizetett összeget. Ezekre ugyan nem válaszoltak, de azt közölték, hogy Janicsák személyében egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező kulturális szakember kapott megbízást. Az általa asztalra letett kerületi kulturális koncepció kidolgozását annak közös megvalósítása követte volna. A további munka azonban aktualitását vesztette, miután Janicsák István a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom színeiben indul az országgyűlési választáson.

Amint arról az Index is beszámolt, a szocialista Tóth Csaba tevékenységét élesen kritizálta Hadházy Ákos, ennek következtében pedig Tóth mögül kiálltak korábbi támogatói is, így végül visszalépni kényszerült.

A Z’Zi Labor frontembereként ismert Janicsák Istvánt néhány nappal ezelőtt Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom igazolta le, így ő is megmérkőzhet majd a 8-as számú választókerületben az összefogás jelöltjével, Hadházy Ákossal és Borbély Ádámmal, a Fidesz jelöltjével. 

(Borítókép: Megoldás Mozgalom / Facebook)