Felgyulladt egy cserkészház Csepelen, három fiatal az épületben aludt

2022.02.12. 11:25
Leégett éjszaka a 2019-ben épített Tamariska-dombi csepeli cserkészház. Három fiatal is aludt, amikor lángok csaptak fel az épületben, azonban a ifjú cserkészek időben elmenekültek a helyszínről.

A Facebook-oldalán tett bejelentést Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester, amelyben azt a szomorú hírt közölte, hogy ma hajnalban leégett a 2019-ben átadott csepeli cserkészház.

Éjszaka 3 fiatal cserkész is tartózkodott a házakban, azonban szerencsére sérülés nélkül elmenekültek a helyszínről. 

A polgármester jelenleg is a helyszínen tartózkodik, elmondása szerint még mindig tart a tűzoltás. Borbély Lénárd szívügye volt a Tamariska-dombon található cserkészház, ugyanis ő maga is cserkész volt fiatalkorában

 A cserkészet világát érdemes újraéleszteni, mert értékalapú közösséget hoz létre. Érték a család, a házasság, a barátság – mindezt meg lehet itt tanulni. Jó döntés született, amikor elhatározták, hogy ilyen közösségnek adjanak otthont a Tamariska-dombon. A gyerekeimet is szívesen hozom majd ide

– idézte fel a polgármester a cserkészház átadóján 2019-ben.  

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtöki közleménye szerint aggasztóan nőnek a szabadtéri tűzesetek is: az elmúlt hétvégén 230 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűoltókat, két nap alatt mintegy 840 futballpályányi terület égett le.