Marad a tavaszias időjárás

BJASZ20210223008
2022.02.12. 06:36
A napi maximumok 5 és 10 Celsius-fok között alakulnak, általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül.

Folytatódik a kora tavaszias időjárás a hétvégén, szombaton és vasárnap csak az éjszakai órákban bukik a hőmérséklet fagypont alá, de akkor sem szibériai hidegre kell számítani csak egy-két fokkal. 



Az időjárásra érzékenyebbek megérezhették, hogy hazánkon az utóbbi napokban átvonult egy hidegfront, amely hőmérsékletesést hagy maga után, de az ilyenkor a szokásosnál enyhébb időben lesz részünk a hétvégén.

Általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északkeletire, keletire forduló szél időnként megélénkül, de nem kell erős széllökésekre számítani, inkább csak a kellemetlen hűvös szellőre, amely emlékezteti az embert, hogy mégiscsak február közepe van.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 Celsius-fok között alakul. Késő estére -5, +1 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

(met.hu)

(Borítókép:  Tél végi panorámakép a magyar fővárosról és a Dunáról. Balra a meggyilkolt Szent Gellért püspök szobra a róla elnevezett hegy oldalában. Fotó: Jászai Csaba / MTVA Bizományosi / MTI)