Átalakítaná a bulinegyedet Niedermüller Péter

DSC3416
2022.02.12. 16:41
A polgármester kulturális központot hozna létre Belső-Erzsébetvárosban.

Új arculatot adna Belső-Erzsébetvárosnak a helyi önkormányzat – közölte Niedermüller Péter polgármester. A VII. kerületi önkormányzat az eddigi bulinegyed helyett kulturális központtá tenné a belső-erzsébetvárosi területet, ahol programokkal és rendezvényekkel várnák a fiatalokat és az időseket egyaránt.

A kerületvezető szerint Belső-Erzsébetváros az „úgynevezett” bulinegyeddel azonosult, aminek „biztosan” van gazdasági haszna, annak azonban „viszonylag kevés” a kulturális és társadalmi hozadéka, ha egy negyed semmi másról nem szól, mint a korlátlan italozásról, a részegeskedésről, a drogkereskedelemről vagy a prostitúcióról. Ezt az életet megpróbálják a területről kiszorítani, és ehelyett minőségi vendéglátást és kulturális eseményeket kínálni.

Igyekszünk összefogni más szomszédos kerületekkel, hogy közös rendezvényeink is legyenek, hogy a Petőfi hídtól egészen a Nyugati pályaudvarig egy olyan kulturális korzó alakulhasson ki, amely nemcsak az egyes kerületek, hanem az egész főváros számára is egy új színfoltot jelenthet

– mondta az Inforádiónak Niedermüller Péter.

A polgármester szerint ha magas színvonalú eseményeket, vendéglátást és turizmust ajánlanak fel, akkor nem feltétlenül fognak elveszíteni jelentős bevételeket, a minőség kompenzálja a mennyiséget. Nem sok értelme van ugyanis annak a gazdasági bevételnek, ami rumlival, kosszal jár együtt. A lényeg szerinte, hogy olyan bevételre tegyenek szert, ami mögött minőségi teljesítmény áll, még akkor is, ha ez „összegszerűen” valamivel kevesebb lesz.

Az önkormányzat jelezte, hogy a vendéglátósokat eddig nem kérdezték meg a tervekről, de a társadalmi egyeztetésben a lakosság és a terület szakértőinek a véleményét is kikérik, és egyeztetnek az itt működő vállalkozásokkal, így a vendéglátó és szórakozóhelyekkel is.

(Borítókép: Szimpla Kert. Fotó: Kaszás Tamás / Index)