Erdős Norbert: Sokan elpártoltak a Fidesztől Simonka György ügye miatt

DROTI20211116009
2022.02.14. 11:24
A korrupcióval vádolt Simonka György helyett Erdős Norbertet indítja a Fidesz Békés megye 4. számú választókerületében. Az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára arról beszélt, hogy nem tervezi a korábbi gyanús beruházások áttekintését, ez ugyanis nem az ő feladata. Az szerinte viszont tagadhatatlan, hogy a Fidesztől sokan elpártoltak a Simonka-ügy miatt.

Simonka György fideszes képviselő decemberben jelentette be, hogy nem jelölteti magát az áprilisi választáson a Békés megyei 4. számú választókerületben. 

„Én már tavaly év elején kértem, hogy ne nekem kelljen jelöltként indulnom a választáson, hisz akkor az elkövetkező kampány nem szólna másról, mint a folyamatban levő bírósági eljárásról” – indokolta akkor döntését Simonka György, aki 2018-ban még simán győzött, később viszont költségvetési csalás gyanúja miatt eljárás indult ellene.

Hosszú időbe telt, mire a Fidesz képviselőjelöltet választott a helyére, végül Erdős Norbertet jelölték, ám a 24.hu szerint ez közel sem egyezett Simonka György elképzeléseivel, aki a saját bizalmasát szerette volna a posztra. Erdős Norbert erről is beszélt az interjúban.

Nekem nem volt soha konfliktusom Simonka Györggyel. Sőt, úgy látom, ahogyan ő a 2014-es választásig eljutott, ahogyan a Fideszt szervezte, az kifejezetten példamutató és sikeres volt. Nagy létszámban mozgatott aktivistákat, és rengeteg embert ért el. Az ezt követő időszakról kevesebbet tudok, mert 2014-ben európai parlamenti képviselő lettem. Az említett büntetőügy miatt tagadhatatlan, hogy sokan elpártoltak a Fidesztől, nem titok, hogy csökkent a Fidesz-szervezetek száma is az elmúlt időben. Ezen dolgozni kell, ez külön kihívás lesz

– jelentette ki Erdős Norbert, akinek súlyos hagyatékot kell átvennie, Simonka Györgyhöz az őt érintő vádakon túl ugyanis kudarcos beruházások kötődnek. Arra a kérdésre, hogy tervezi-e a zavaros ügyek áttekintését, leltározását, a következőt felelte:

„A nyomozóhatóság végzi a munkáját, az ügyészség végzi a munkáját. Nem érzem úgy, hogy ez nekem feladatom lenne.”

(24.hu)

(Borítókép: Erdős Norbert. Fotó:  Rosta Tibor / MTI)