Jön a frontzóna, nem ússzuk meg szárazon a Valentin-napot

FERI8616
2022.02.14. 17:39
Kedden több órára kisüt a nap.

Hétfő este a Tiszántúlon is befelhősödik az ég, miközben nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon hajnalra nagyrészt kiderül – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Eső, záporeső a Dunától keletre, hajnalban a Tiszántúlon valószínű. A Kisalföldön reggelre foltokban köd képződhet. A szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5 fok között alakul.

hajnal
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedd reggelre a Tiszántúl nagyobb részén csökken a felhőzet, délelőtt pedig ott is megszűnik a csapadék. Általában több órára kisüt a nap, de az Északi-középhegység térségében egész nap borult maradhat az ég. Délután nyugat felől frontális felhőzet érkezik, amelyből a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Nyugat felől frontzóna közelít

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkezendő 24 órában kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Megjegyzik azonban, hogy kedd délután és este egy nyugat felől érkező csapadékzónában, esetleg annak előterében minimális valószínűséggel az ég is megdörrenhet.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint jelenleg front nincs felettünk. A légkörben ugyanakkor kisebb melegedés zajlik, emiatt a fokozottan érzékenyeknél a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. Ilyen lehetnek például a fejfájás, a koncentrálási nehézség és a teljesítőképesség-csökkenés.

A heti előrejelzés szerint nyugat felől frontzóna közeledik, kedden el is éri nyugati megyéinket. Előtte kissé nedves, de egyre enyhébb levegő érkezik. Tovább erősödik a nappali felmelegedés.

(Borítókép: Isza Ferenc / Index)