Lábon lőttek egy gondnokot a kőbányai lőtéren

2022.02.15. 06:29
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a kőbányai sportlőtér sportlövője és lövészvezetője ellen, akik figyelmetlenségből lábon lőttek egy karbantartót.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatója szerint pénzbüntetést kértek a bűncselekményt beismerő lövészekre.

A vádirat szerint egy 37 és 32 éves férfi 2021. augusztus 12-én, egy X. kerületi sportlőtéren edzettek, amikor a lövészvezető felügyelete mellett a 32 éves férfi egy sportpuskával, céllövő tölténnyel lövősorozatokat végzett. A vonatkozó szabályok szerint a lövészetvezető engedélyezheti a lövések megkezdését, szükség esetén azok félbeszakítására ad utasítást, illetve folyamatosan ügyel a biztonságra.

A sértett – aki a céltáblák és alkatrészeik karbantartását végezte – engedélyt kért arra, hogy a céltáblákhoz mehessen. A lövészetvezető emiatt utasította edzőtársát, hogy a lövéseket szakítsa félbe, a 32 éves férfi ennek eleget is tett, a karbantartó pedig megkezdte a munkáját. A 32 éves sportlövő azonban rövid idő múlva ismét lőállásba feküdt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a lőtér munkatársa hol tartózkodik, valamint anélkül, hogy a lövészetvezetőtől a gyakorlat folytatására engedélyt kapott volna. A sértett ekkor az egyik céltábla mögött állt.

A lövészet biztonságos vezetésére köteles 37 éves férfi nem figyelte társa tevékenységét, saját lövészetéhez készülődött, illetve egy sporttársával beszélgetett. A 32 éves férfi a céltábla mögött álló gondnokot lábon lőtte, ami miatt súlyos lábsérülést szenvedett. A lövészetvezető által hívott mentők a sérültet ellátták és kórházba szállították – olvasható az ügyészségi közleményben.

A vád szerint a baleset azért következett be, mert a vádlottak gondatlanságból megszegték a lövészetre vonatkozó biztonsági szabályokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport