Több mint 1300 szabálysértőre csaptak le egy óriási rendőrségi akció keretében

2022.02.15. 14:36
A rendőrök 1335-ször állapítottak meg jogsértést a teherautók és a buszok egyhetes ellenőrzésekor. Azonnali közlekedési korlátozást húsz nehéz tehergépkocsi és egy autóbusz esetében kellett elrendelni – közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) ellenőrzési terve alapján tartottak akciót a rendőrök.

Mint írták, február 7. és 13. között

Magyarország közútjain 4175 tehergépkocsit és 473 autóbuszt ellenőriztek.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 156, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 220 esetben, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt kilencvenszer kellett intézkedni. Öt esetben vetődött fel alkoholfogyasztás gyanúja, 154-szer a sofőr, valamint utasa nem használta a biztonsági övet, 219 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban három, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 18 esetben kellett intézkedni. Az autóbusz-vezetők közül tízen nem használták a biztonsági övet, és szintén tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet – közölték.