Hétvégén is lesz oltási akció

2022.02.16. 07:29
Nem kell előzetesen regisztrálni, de aki el akarja kerülni a sorba állást, foglalhat előzetesen időpontot.

Az oltási akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást, de aki jobban szereti, ha előre lefoglalt időpontja van, továbbra is tud online időpontot foglalni a kórházi oltópontokra.

Az időpontfoglalót az érvényes regisztrációval rendelkezők tudják használni, ők akár az első, akár az elmaradt második, vagy akár harmadik és negyedik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

A koronavírus tájékoztató oldal emlékeztetett, hogy csütörtökönként és péntekenként délután kettő és hat óra között, míg szombatonként délelőtt tíz és délután hat óra között fogadják az oltóhelyek az oltakozókat előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval.

Oltás a háziorvosnál

A háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, illetve a rendelési időn kívül is szervezhetnek oltási akciónapokat.

A háziorvosok

  • Pfizer-,
  • Sinopharm- és
  • Janssen-vakcinákat

igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül.

Aki a háziorvosánál szeretné felvenni az oltást, javasolják, hogy helyben tájékozódjon a helyi oltási akciónapokról.

Az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80–90 százalékra emelhető a védettség – emelték ki. A megerősítő oltás a 12–17 éves korosztályban is felvehető.

Nyilatkozat szükséges

Az oltás felvételéhez hozzájáruló nyilatkozat szükséges, kiskorú esetében ezt a szülők töltik ki. Minden oltáshoz külön hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni.

  • Az oltatlanok számára ide kattintva érhető el a nyilatkozat.
  • A harmadik oltáshoz ezen a linken keresztül érhető el a dokumentum.
  • A negyedik oltáshoz ide kattintva töltheti le a nyilatkozatot.
  • A 12–17 év közöttiek oltásához ide kattintva érhető el a szülői hozzájáruló nyilatkozat.
  • A harmadik oltás felvételéhez szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat a 12 és 17 év közötti gyerekek oltásához ide kattintva tölthető le.