Kioperálták a szemét egy lélegeztetőgépen lévő betegnek

2022.02.17. 09:20
Hibát vétettek az ápolók egy, a Covid-osztályon fekvő, lélegeztetőgépre kötött betegnél, akinek ez a szeme világába került. A kórházi dolgozók ugyanis elfelejtették lefedni a szemét, ami ilyenkor alaptennivaló.

A betegnek begyulladt a retinája és a szaruhártyája, és olyan súlyos állapotba került, hogy végül

ki kellett operálni a szemgolyóit.

A férfit teljesen megnyomorította a koronavírus, ugyanis a kórokozó akkora rombolást végzett, hogy valószínűleg új tüdőre is szüksége lesz, transzplantációra vár – teszi hozzá a Blikk

Az egyik szemészeti klinika szakértője szerint önmagában az, hogy nem takarták le a szemet, még nem indokolja a szövődményt, viszont hozzájárulhatott a kialakulásához. Valószínűleg felülfertőződés történt: miután a vírus legyengítette az immunrendszert, a kórokozók már könnyedén pusztításhoz láthattak a szemgolyókban.

Arról, hogy a koronavírus már 130 éve is ölhetett, ITT írtunk. Azt régóta tudjuk, hogy a jelenlegi és a két, korábban súlyos tünetekkel járó fertőzést okozó, de világjárvánnyá nem váló koronavírus-variánson, vagyis a SARS és a MERS kórokozóján kívül négy további koronavírus-variáns is kering emberek között, amelyek azonban csak náthaszerű tüneteket okoznak. A legújabb elképzelés szerint az orosz nátha ezek egyikének elődje lehetett.