Itt kaptak a legtöbben adó-visszatérítést

2022.02.17. 21:02

A legtöbben, mintegy 223 ezren Pest megyében kapták meg a családi adó-visszatérítést, összesen több mint 105 milliárd forintot utaltak ki nekik a megyében. A legtöbb pénzt azonban a fővárosban osztották ki, ahol mintegy 113,6 milliárd forint került vissza a családokhoz.

A részletes adatokról Gárdony polgármestere, Tóth István számolt be közösségi oldalán. Mint írta, a napokban sokak számlájára megérkezett a családi adó-visszatérítés.

Örülök annak, hogy Gárdonyban sokan kaptak visszatérítést. Ismerőseim közül vannak olyanok is, akiknek 800 ezer forintot is meghaladó összeg került a számlájukra

– olvasható a bejegyzésben. Hozzátette: a gárdonyi átlag 500 ezer forint körül alakult.

szja
Fotó: Tóth István / Facebook

Mint tudják, már elég soknyaras vagyok, de ilyen, családokat támogató kormányintézkedésről még nem is hallottam

– tette hozzá a polgármester.

Korábban az Index beszámolt arról is, hogy Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: közel ezermilliárd forint maradhat a családoknál adókedvezményekből. Az államtitkár szerint a családi támogatások nem csökkentek a járvány alatt, sőt, újabb intézkedéseket vezettek be.

Akik elmulasztották december 31-ig a kiutaláshoz szükséges nyilatkozatot leadni, valamint azok az egyéni vállalkozók, őstermelők és bérbeadók, akik 2021-ben csak olyan jövedelmet szereztek, ami után saját maguk fizették meg az adóelőleget, az szja-bevallásban igényelhetik vissza az adót.