Gumihallal fogott 12 kilós vérpontyot egy horgász

2022.02.17. 07:02
Süllőzni indult Inokai András egy Vas megyei bányatóhoz, azonban maga is meglepődött, amikor meglátta, hogy mi akadt a horgára.

A pecás a céljának megfelelően könnyű felszereléssel vágott neki a horgászásnak, 270 centis, 5-15 grammos pergetőbotjával. A csali 0,10-es fonott zsinóron felkínált, 8,5 centiméteres gumihal volt, 10 grammos jog fejjel – adta hírül a Pecaverzum. Bevallása szerint a kiszemelt halak egyértelműen a süllők voltak, fogott is András pár darabot, aztán egyszer csak hirtelen egy erős rávágás következett, a bot hirtelen karikába állt.

nyito-verponty
Fotó: Pecaverzum

Meg sem moccant a hal. Először azt hittem, hogy elakadtam, mert eléggé akadós a terep. 10-15 másodperc kellett neki, mire szép komótosan megindult. Akkor már tudtam, hogy valami nagyon komoly halat sikerült horogvégre csalni

– mondta András, aki azt is elmesélte, hogy ezután negyedórás fárasztás következett, és csak ez után látta meg, hogy egy ponty az „áldozata”.

Alig akartam hinni a szememnek. Főleg akkor, amikor megláttam, hogy nem az oldalába akadt, hanem szabályosan a szájába

– idézte fel a történteket a pecás, aki ezek után már könnyen a szákjába emelte a halat, aminek a szája szélébe akadt a csali, így nem okozott komoly sérülést. András a 12 kilós pontyot természetesen visszaengedte, mert sosem tart meg halat, mert C&R-horgász (catch and release, megfogni és visszaengedni). 

(via Pecaverzum)