Március 15-én kormányváltó nagygyűléssel válaszol a Békemenetre az ellenzék

20211023174050 PAP 5668-01
2022.02.18. 12:12
Orbán Viktor miniszterelnök várhatóan pont akkor mond ünnepi beszédet a Kossuth téren, amikor az egyesült ellenzék kormányváltó nagygyűlése kezdődik a Műegyetem rakparton.

Csütörtöki országértékelő beszédében Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje már jelezte, hogy március 15-én, a nemzeti ünnepen ellenzéki nagygyűlést szerveznek. Most kiderültek a részletek, a Műegyetem rakparton, délután 3-tól tartja a fővárosban március 15-i kormányváltó nagygyűlését az egyesült ellenzék – írta pénteki közleményében az Egységben Magyarországért sajtóosztálya.

Március 15-én, a magyar szabadság napján megmutathatjuk: sokan vagyunk, és a szabadságvágyunk, a bátorságunk sokkal nagyobb erő, mint a hatalom megannyi gonosz trükkje, végtelen cinizmusa, százmilliárdos hazug propagandagépe. Április 3-án gyűlöletországból szeretetországot csinálunk – ehhez pedig március 15-én keresztül vezet az út, hogy megmutassuk az erőnket, és megüzenjük Orbán Viktornak: már csak napjai vannak hátra a hatalomban

– fogalmaznak a szervezők A hatalom a népé címmel meghirdetett rendezvény meghívójában.

Az már korábban kiderült, hogy a Fidesz egy újabb Békemenettel készül március 15-re, ahogy a nemzeti ünnepen várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet fog mondani a Kossuth téren, a jelenlegi tervek szerint pont abban az idősávban, amikor az Egységben Magyarországért rakparti nagygyűlése kezdődik.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke január legelején beszélt arról, hogy ezúttal 680 ezer embert várnak a március 15-i Békemenetre.

A hosszú hétvégére tekintettel idén már március 12-én elkezdődnek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapjára tervezett programok. Budapesten például többek között a Múzeumkertben, a budai Várban, valamint a Várkert Bazárban. A hagyományoknak megfelelően idén sem marad el a Kossuth-díjak, valamint a Széchenyi-díjak ünnepélyes átadása.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)